in recomanacions

Què veure a la Serra del Montsec?

Descobreix Què veure a la Serra del Montsec? l’avantsala dels famosos Pirineus de Lleida i un dels ambients dins dels quals trobaràs el millor cel per observar objectes espacials, relaxar-te i gaudir de grans moments d’esbarjo; no t’ho perdis.

El que has de saber sobre la Serra del Montsec

La Serra del Montsec és una serralada que es troba entre les províncies d’Osca i Lleida a Espanya; estenent-se al llarg de 186,96 km² i comptant amb una altitud de 1.676 metres sobre el nivell del mar.

Té la particularitat d’estar conformada per roques calcàries o sedimentàries, que s’allarguen, cobrint uns 40 km de llargada amb una perfecta orientació d’est a oest.

Aquesta serra es troba conformada per dos grans congostos, identificats com a Terradets a l’est i Monrebey a l’oest; els que al seu torn la divideixen en les seccions següents:

  • Montsec de l’Estall dins el territori aragonès.
  • Montsec d’Ares i Montsec de Rúbies, com a part de la Catalunya.

Aquí trobaràs cims com ho són la Tossal de les Torretes amb 1677 metres o la Sant Al´´is de 1676 metres; on es pot accedir a través d’una pista; però també aquesta la Santa Quitéria amb els seus formidables 1329 metres, entre d’altres.

Què veure a la Serra del Montsec?

A la Serra del Montsec es troben diversos jaciments paleontològics; dins dels quals va ser trobada la primera angiosperma identificada científicament al món com Mostsechia vidalii; per tant, si t’apassiona l’arqueologia; no pots deixar de recórrer el lloc.

D’altra banda, és oportú indicar que en aquest massís no es disposen de carreteres i la seva topografia és força accidentada; però res que no pugui ser superat per exploradors i amants de les aventures extremes.

Els principals recorreguts són realitzats seguint el congost de Terradets, identificat com la carretera nacional de Tremp a Balaguer o mitjançant una pista que es troba ubicada entre les localitats de Sant Esteve de la Sarga i Age; implementada per donar accés a la regió de Sant Alís.

Un cop arribis a Balaguer podràs continuar camí cap als típics pobles d’Ager i La Baronia de Sant Oisme; llocs de somni dins dels quals passaràs unes formidables vacances.

La Serra del Montse al seu tram català està protegida mitjançant el Pla d’Espais d’Interès Natural des de l’any 1992 i malgrat el seu difícil accés; als voltants podràs conèixer el Parc Astronomic Montsec, fer una passejada per Àger, fer una excursió a l’Ermita de la Pertusa, creuar el congost de Mont-rebei a peu o en vaixell i més.

T’expliquem que, en aquesta part d’Espanya, disposes del lloc ideal per llançar-te a ala delta o parapent; de fet, és una de les millors zones de vol lliure del món.

També trobaràs el Sant Llorenç de Montgai, embassament utilitzat per a excussions, pícnics o escapades de cap de setmana; on a més de gaudir del lloc, pots escalar, llogar un caiac o admirar els ocells que creuen l’ampli cel.

Si està programant per a les teves properes vacances conèixer la Serra del Montsec; has de saber que trobaràs diferents tipus d’allotjaments propers; com a hotels, càmping, apartaments i residència rurals. Tots aquests indrets són molt tranquils i estan envoltats per un ampli ambient natural.

Visita tots els atractius turístics propers a la Serra del Montsec i no et perdis de tota la diversió de muntanya que t’espera a aquesta part d’Espanya; conformada per territoris tant de la comunitat autònoma de Catalunya com d’Aragó; sense cap dubte un paradís dins del Pirineu.

La Serra del Montsec ofereix un paisatge de bellesa inigualable i l’oportunitat de fer turisme d’una manera diferent. Si teniu l’ocasió de visitar-lo, us recomanem practicar activitats esportives i respectar les normes per garantir la conservació d’aquest tipus d’espais naturals.

Write a Comment

Comment