in gastronomia

Els millors restaurants del Monte Seco

Coneix els millors restaurants del Monte Seco; un lloc dins del qual sentiràs que els cels són infinits i dins del qual es combinen màgicament una diversitat de paisatges naturals al llarg de diferents comarques; no et perdis el seu formidable turisme ornitològic i encara menys la seva exquisida gastronomia.

Els millors restaurants del Monte Seco

La Serra del Montsec és coneguda popularment com Monte Seco; és l’escenari de diferents jaciments paleontològics i lloc on ha estat trobada la Montsechia vidalli, la primera angiosperma, descoberta al món; que data del període Barremiense del Cretaci inferior.

En aquest escenari trobaràs preciosos pobles que formen part del soto montanomeridional; dins dels quals cal esmentar La Baronia de Sant Oisme o Ager.

En aquests llocs es disposen de confortables instal·lacions turístiques i, per tant, restaurants, dins dels quals s’ofereix als comensals plats com els seus cargols a la llauna o el conill a la cassola; però tots ells acompanyats d’aromàtics i vins exquisits.

Molt a prop del Parc Astonòmic del Montsec es troben els restaurants Cal Maciaron, Casa Xale, Bar Lo Torres, Restaurant del Llac, Comtes de Ribagorça, Port d’Ager, Can Quel Restaurant, Pallas i més.

Tots ells ofereixen plats exquisits amb els que consentiràs el teu paladar i representa la gastronomia típica de la província de Lleida, els que sens dubte hauràs de tastar almenys una vegada a la vida.

Són preparats amb ingredients provinents del seu territori i molts d’ells proveïts de patates, cansalada i costelles de porc; però preparats de manera senzilla i amb molta saó.

Cal destacar que la província de Lleida és l’única catalana que no disposa de costes, però els peixos són obtinguts mitjançant pesca fluvial.

Com a part de la seva gastronomia, en visitar qualsevol dels millors restaurants del Monte Seco, esmentats anteriorment; tens l’ocasió de degustar el seu arròs amb peix i safrà, el típic arròs de dijous gras o el de bacallà entre alguns altres.

No deixis de tastar unes entelades farcides de panses, pinyons i espinacs o assaborir la seva peculiar mà de porc amb nap o la cassola de camp de Juneda.

Les seves postres més populars són el crepé; però trobaràs molts altres preparats sobre la base de fruits del bosc com ho són gerds, mora i maduixa silvestre; que es presenta en màgiques combinacions, acompanyats d’una rica xocolata o una barra de torró.

Molts dels millors restaurants de la Muntanya Sec o Serra del Montsec prepara plats en base a carn de cap i bestiar; però en tots ells trobaràs que són combinades amb malnom, patates i ingredients d’alta qualitat; però tots solen tenir una elaboració delicada i per a la qual es requereix de molt de temps.

En visitar restaurant com Lo Torres, Vall d’Àger o Casa Xalets degustaràs exquisideses com el palpís, xereta, escudella barrejada, xolis, estofat de porc senglar, coca d’enciam, ratafia, mató, mostillo i molts altres; acompanyats d’un bon vi produït a la regió i infinitat de formatges tradicionals.

Si bé teniu l’oportunitat d’admirar el preciós paisatge del Mont Seco; descansar sota el cel infinit i admirar paisatges indescriptibles; també gaudiràs d’una selecta gastronomia, que ha estat desenvolupada sobre la base dels costums i tradicions dels seus residents autòctons.

Encara que la Serra del Montsec, sigui una serralada calcària difícil de transitar; disposa al seu entorn d’espais freqüentats per infinitat de turistes, interessats a conèixer-la i els que dediquen part de la visita a un recorregut pels millors restaurants de la Muntanya Seco; precisament perquè es tracta dels llocs dins dels quals s’ofereix la seva gastronomia típica.

Cap recorregut estarà complet sense un bon àpat, acompanyat amb un vi collit en aquest territori i dins l’escenari de bosc de muntanya, que és usual en aquesta part del món.

Write a Comment

Comment