in turisme

Descobreix Mont-rebei, espai natural d’Osca i Lleida

Roman en la lectura d’aquest article i descobreix Mont-rebei, espai natural d’Osca i Lleida; un bell canó dins la Serra del Montsec, l’aparença del qual et deixarà boqui obert, on a més et serà possible admirar el riu Noguera Ribagorçana i molts altres ambients imperdibles.

Mont-rebei, espai natural d’Osca i Lleida

Identificat sota el nom de Congosto de Montrebei; pots admirar dins la Reserva natural de la Noguera Ribagorçana, aquest enigmàtic canó; que serveix de zona limítrofa entre les províncies espanyoles de Lleida i Osca.

Un dels seus trajectes més impressionants és el pont penjant present al Barranc de Sant Jaume, on experimentaràs el vertigen en sentir que es balanceja a gran alçada sobre el buit.

Però sens dubte gaudiràs encara més la teva visita; dirigint-te cap a les passarel·les de Montfalcó; les que es tracten d’escales serpentejants que recorren una paret muntanyosa rumb al riu i les que han estat fermament adossades.

Per descobrir el Mont-rebei, espai natural de Osca i Lleida; tens l’opció d’iniciar la visita a l’aparcament de la Masieta, dins la zona catalana; on entre altres coses us oferiran informació pertinent sobre aquest espai turístic d’Espanya.

Després caldrà que camins al llarg d’uns 2 km a través de senders oberts; per arribar a un punt dins del qual portessis al màxim la teva adrenalina; creuant el peu penjoll de 40 metres de llarg, que et conduirà sobre el Barranc de Sant Jaume.

Quan el travessis es mostrés davant dels teus ulls un congost, tallat a la roca i sota el qual apreciares les aigües blau turquesa del riu Noguera Ribagorçana.

A partir d’aquest punt, cal recórrer un altre quilometre més; passant per espais estrets que et faran sentir vertigen; però els que formen part d’aquesta increïble aventura; dins de les que et serà possible admirar vistes privilegiades del riu o fins i tot el recorregut realitzat per diferents caiacs que es desplacen a través seu.

Cal esmentar que trobessis un tram de la passarel·la del Congost de Montrebei que ha estat esculpit en forma de túnel; a fi de salvaguardar la roca present al lloc; el que et brinda l’oportunitat de sentir-te en una mena de mina.

Finalment, després d’un altre tram de recorregut, arribaràs al preciós mirador que t’ofereix una vista panoràmica de les passarel·les del Montfalco; de manera que et trobaràs dins del territori de la província d’Osca; superant les terres de la Catalunya.

Creuessis el pont penjant del Congosto del Seguer; el que històricament ha servit per facilitar la comunicació entre Aragó i Catalunya; de manera que et trobaràs a la zona més altes de Montfalcó i començament d’un llac descens per tal de tornar-te cap al Congost de Montrebei.

Pots prendre’t tot el temps necessari per admirar el panorama i sentir-te envoltat per la seva naturalesa màgica; però si continues per aquestes passalleres, trobaràs el corriol que et dirigeix ​​fins al refugi de Montfalcó; on et serà possible descansar i repotenciar les energies.

El Congosto Mont-rebei disposa d’una ruta excavada a la roca als anys 80 i és un dels llocs elegits pels turistes interessats en l’espeleologia i l’escalada; a més sol estar plens d’aus que nien al lloc, durant l’època d’hivern.

Per tant, si ets amant de la natura, t’apassionen les excursions a peu i desitges portar al màxim la teva adrenalina; no podeu deixar de descobrir l’encant del Mont-rebei, espai natural d’Osca i Lleida; experimentant emocions a cada pas del teu recorregut.

Admira el Congost de Montrebei i deixa’t captivar per aquest canó que s’ha excavat de manera natural a la Serra del Montsec; una meravella present a la Reserva natural de la Noguera Ribagorçana, realment imperdible.

Write a Comment

Comment